mAe freNz

Tuesday, April 09, 2013

23!

Assalamualaikum! And Haihai! #BigSmile

I'm officially 23 last two weeks! Alhamdulillah. I'm fully blessed.

Tak kisahlah tapi haku nak jugak cerita sikit that never-gonna-forget moment in my life. Yayayaya. I knew. Memang dah lapuk tapi haku nak jugak cerita sikit. Manalah taw kalau tetiba satu hari nanti anak cucu haku terjumpa blog nih kan, boleh jugak dia tahu serba sedikit pasal hidup haku. Kehkehkeh. Perasaan gila!

Owkeyh, mari terus bercerita. Well, haku tak pernah expecting kejutan atau pape pon untuk birthday haku. Just ucapan dan doa tanda aku diingati. Cewwaaah gitu. Tapi, that's so true. Haku just harapkan doa korang-korang sajeeee. And haruslah terasa terkilan kalau kawan-teman-sahabat yang terapat terlupa kan birthday kan? Lambat takpe asal ingat. Hahahah.
But, Alhamdulillah, I'm happy.

Dan seperti biasa, I got wishes, presents, du'as, a lot. Handphone, facebook, straight to my face. Thanks guys. Really do. Sebab korang ingat haku lagi. Eventhough dah lama sangat tak jumpa. And I'm so blessed. Again, Alhamdulillah. Tetengah malam dapat rondaan dari penduduk-penduduk tingkat atas for wishes and presents, pepagi buta selepas subuh dapat call dari Puan Emak wishing and praying for me, then dapat mesej dari Inchik Ayah yg acting cool jep sebab wish and du'a through message, dengar lagu happy bufdae for the whole day since the subuh, sampai miss yang ajar Neurology pon duk tanya. Yelah, setiap almost five minutes they will nyanyi. Sounds crazy but they did that! And I'm touched.
#potong bawang lelaju

But, the thing that made me really touched was 'that'. Yayayaya. Haku tak pernah kena prank sepanjang umur haku meningkat. Well, not like that. Sebab it was really unexpected! Langsung tak! Owh guys. I need sunglass right now. Sobsobsobs

Yeah. Malam tuh turn haku untuk jaga Kshoppe. And macam biasa haku turun lepas maghrib sebab haku bukak puasa dulu. Memula turun nampak Aisyah ada kat sana. Well, haku tak fikir pape since she's one of us. Mungkin Qinot mintak tolong dia jaga. And then Saa yang cakap nak datang lepas maghrib, dekat Isya' baru sampai. Tak kisah, sebab dah bertiga (haku, Aisyah, Migha)

Then diorang sampai jep, terus sebok-sebok nak tutup Kshoppe. Padahal baru pukul 9. Memanglah sepatotnya tutup that time but biasanya kitorang akan extend sampai pukul 10! So, haku fikir mungkin dia nak balik cepat kot, so haku kemas jelah pape yang patot. Tetengah duk kemas barang tuh, bebudak kelas haku start show up. Lepas satu group, satu group yang sampai. Haku yang kehairanan nih did asked them. 

Haku: Korang nak gi mana nih reramai?
Wani: Kitorang nak gi makan. Lapar.

So haku dengan lurusnya fikir betollah tuh. Kat sebelah Kshoppe nih memang ada kedai makan. Since anjung pon kalau weekend memang takde makanan sangat. Kesian dorang lapar. Then lepas tuh Afif and Paan pulak sampai. Riuh wehh dorang duk tanya jagung manis, ice blended ada tak lagi. Lapar katanya. Haku cakap lah dah habes. Kesian dorang. Muka macam frust jep. Tapi dah bos cakap tutup, haku tak bole buat hape.

And macam biasa lah, haku duk basuh periuk yang masak jagung tuh kat sebelah Kshoppe. Terpaksa. Malas sebenarnya but that budak kecik asked me jugak. Sighhhh...hahahah. The innocent me pon pergilah basuh periuk tuh. But! Tetengah duk basuh periuk tuh, melepek something kat pipi haku uollss! Punya lah terkejut. 

Pusing-pusing kepala tengok budak kecik tuh duk sebok mandikan haku dengan tepung and telur. Fullamak! Tak terkata haku. Pegun kejap. Yela. Tak pernah kena. Hukhukhuk. Lepas dah sedar sikit tuh baru perasan dorang semua dah start perang-tepung-telor-terbang-melayang. Semua duk lari tempiaran weyh. Hahahah.

Well, as expected, nih memories yang paling akan haku ingat dengan korang sepanjang 3 tahun nih. Korang memang suka kan buat haku nanges sorang-sorang peluk bantal depan lappy macam nih? Mana haku nak carik lagi kawan macam korang nih. Well, lepas nih memasing akan ada life sendiri. Mungkin akan ada yang further study lagi, terus kerja and mungkin jugak terus kahwen. Life memasing akan berubah, Takdenye dah nak hip-hip-hooray macam nih lagi dah. 
*peluk bantal lagi kejap

Anyway, thanks sesangat korang untuk buat haku rasa bertuah sangat untuk kenal korang sepanjang 3 tahun lebih kat Pilah nih. I'm gonna miss uollss like 'orang gilak' kuasa lapan petala tujuh. InshaAllah. May Allah bless all of us in everything we do. Amin. *lap cermin vision yang makin kabur

Sorry lah korang panjang sangat entry kali nih. I wrote just half of what I'm thinking and feeling. Nanti tak cukup tanah pulak mata korang nak lari nak baca entry haku. Hewhewhew

Lets scroll down. Tapi mintak maaf awal-awal sebab memang banyak gambar haku pon. Korang jangan muntah pulak. Heeeee *angkat tangan buat simbol keamanan


I love uollss!

Kemain budak tuh carik tempat nak lekat.
Setepek telur kena kat pipi lepas tuh kena mandi lg. -.-
Le cake! Sedaap! hewhewhew
Miss Boss!
Love u ketat-ketat sgt-sgt jugek!
Them!
Sesi balas dendam!
Le March boy and girl
Malu iolls uolls nih
We!
'em! Gonna miss uolls like org gilak.
Kehkehkeh. Terabur semua lari.
Love them
We are kembaq!
March's boy kena mandi tepung jugak! Yes!
Suka kak ye kena mandi tepung
Iolls malu-segan uolls. Hahahah
Kepala dorang gegila but haku suka! XD
Another one
Malu tapi mahu. Boleh korang? XD
Ngaum! Mulut nganga kasi besar!
Saa: Nak tuh...nak tuh...!
Afiq: U...ada org amik pic kite la u! XD
Jangan gado-gado lg na...
Le presents! Thanks.
Well, I'm well blessed. Alhamdulillah.

Haku takde intention nak riak ke hape just wanna share my moments. Well, they are one of the best things that happened in my life. Haku tak mampu nak balas semua jasa-budi-bahasa korang semua tuh but I won't forget them. There are too much till I can't say any of them. Just my du'a, will keep flowing to them. InshaAllah. Amin.

Whatever it is, brother-sisters, siblings, bestfriend, enemies, lovers, we all have that. May this relationship will be here, forever till Jannah. InshaAllah. Amin.

Mereka akan datang dan pergi bersilih ganti. Sama ada cepat atau lambat, pasti. Dan semoga perhububungan yang terbina dengan izin Allah nih akan sentiasa dirahmati, diberkati dan berada di bawah lembayung redha Allah. Amin.

Forget me not guys! Promise!

~psst: dah lepas umo mengundi