mAe freNz

Thursday, March 14, 2013

IT'S MARCH GUYS!

Assalamu'alaikum.

Dan jugak selamat petang.

Hari nih hari Khamis di bulan Mac, haku nak switch on memory lane haku.

Haku suka kawan dengan semua orang. Tapi tak semua orang yang haku rapat. Alah. Korang pon sama macam haku jugak kan.

Dulu masa kat matrik, dua tahun haku kat sana macam-macam ragam orang haku jumpa. Tahun pertama tahun untuk berkenalan, masuk tahun kedua, masing-masing mula nampak ragam. Ala, lain padang lain belalang, lain orang lain ragam. Haku suka peribahasa nih. Truly true.

Kawan-kawan haku masa kat matrik dulu, mostly sama jep kepala dengan haku. Perangai lebih kurang, otak pon lebih kurang gila-nye.

Pernah kami buat gila tapi gila kami takde lah melampau. Kami gila-gila sesama kami saje. Hubungan kami kuat. Kalau salah sorang ada masalah, mesti yang lain pon turut sama menolong.

Kami semua gila gambar. Kalau dulu pantang, mesti snap gambar. And biasanya, Dielah lah ketua. Suka sangat snap gambar sendiri. Heee...sori Dielah. Mek tuh pon memang suka celoteh. Tak boleh diam jep. Ahhh...orang rindu nak dengar suara Dielah, tengok Dielah duk cerita. Semangat! Heee... :D

Yie and Atie pulak, dia bestfriend Dielah. Sebab? Dulu masa kat matrik, Yie dan Atie satu bilik. Dan si Dielah selalu lepak tido bilik dorang. Lupa dengan bilik sendiri. Dan bila dorang lepak sekali tuh, bermacam benda yang dorang buat. Dah otak gila-gila, layankan aje. Tuh yang dorang rapat sangat tuh. Even sekarang nih pon, Atie dan Dielah satu uni. Memasing di UMS. Yie jep yang ke UM. Tuh pon, still lagi kami duk contact each other.

Dan...sebenarye...umo kami tak jauh beza. Well, ramai yang lahir bulan Mac. (point utama) Hahahahaha

Alkisahnya, bila tiap kali tiba bulan Mac, mesti semua duk sibuk tunggu tarikh. Lepas tuh sibuk tunggu time 12 malam sebab nak jadi orang first yang wish. Auwww...shooooo sweeeetttt korang! Heeee... :D

Now, already bulan Mac. Dah sampai pertengahan pon. Dan tuh buat haku terkenang memori masa kat matrik. Buat haku terindu korang-korang semua. Dielah, Yie, Atie, Kak Faz, Diba, Kak Azma, Kak Oni, Sya, Yun dan semua orang. Haku rindu korang lagi.

Dan...hari nih, Khamis, hari lahir kawan haku. Si Dielah yang banyak celoteh. Dan minggu lepas hari lahir Yie. Dan akan datang mereka-mereka yang lain jugak.

Selamat hari ketuaan korang! Jangan lupa korang dah tua. So act like one. Kehkehkeh.

Yeah! Kawan-kawan haku dah tua. Haku still lagi muda. #BigGrinned

Owkeyh kakak-kakak. Sila terima hakikat korang suda tua. Heeeee :D

Pada hakikatnya, kita semua lebih kurang jep. Mianhae kakak-kakak!












Haku sayang korang semua. Lillahita'ala. Till Jannah. InshaAllah.

~And untuk kenkawan yang jugak lahir bulan Mac nih, Selamat hari ketuaan! Moga diri anda sentiasa dilindungi, diberkati dan dibawah rahmat Ilahi selalu. Amin!

Wednesday, March 13, 2013