mAe freNz

Wednesday, June 06, 2012

ANNUAL DINNER BIOSMARTEAM 2012

Assalamualaikum dan selamat pagi (sesambil tengok jam)...

Owkeyh...seperti yang telah haku janjikan hari tuh, haku nak cite serba-sedikit pasal first dinner course haku. And setelah berhempas-pulas, menilik-memilih, mengedit-menqada, haku hupdate la jugak. Tapi, haku janji haku hupdate cite sikit jep, yang selebih korang layan piccys haku jela eyh. Haku takde idea sangat yang nak diceritakan. By the way, gambar lagi menceritakan sesuatu perkara itu owkeyh. #senyum


See..! Cun nye lah kan awek kat atas tuh? Ha...tuh la theme dinner kitorang malam tuh. Our first Biosmarteam punye dinner, which has been held on 16th May 2012, at Melang Inn, bertemakan Vintage uolls. Hahah...kitorang yang tak berapa taw pasal tema-tema semua nih siap bole buwat maen lagik. Hah..??! Vantage..? Tuh bukan brand pinggan mangkuk ke..? Hamekaw!! Kehkehkeh

Dan oleh kerana ketidaktahuan itulah, haku punye baju sangat la tidak mengenai tema yang telah disebutkan. Tapi, it's ok la since its my first dinner uolls! (diamjangancakappape) So majlis kitorang malam tuh boleh la dikatakan berjaya and memuaskan hati sesetengah pihak dengan events-events yang telah bersusah payah disediakan oleh junior-junior kitorang nih (juniorlasangatevenadeyangsameumurpon). #tepuktangan 

Eyh, sudu Yana sudu! Heeee :D
Girls! Cantekkk!! :)
Yang nih pom...lalalalala
Lect........
......urers! And our seniors! :)
Suasana dewan.


Ahem...sesambil kitorang duk makan-makan memenuhkan perot tuh, ade artis uolls yang duk perfom kat invisible stage tuh. Memang haku salute spring la kat dorang nih sebab sudi memeriahkan lagik majlis nih. Hahah. Tapi yang best nye part kitorang la yang conquer bahagian performance nih. Yelah, kitorang punye saje ade 4 kot and tambah yang unexpected lagik 1. Total nya 5 dong! Tehhehehe


Enjoy! Enjoy! Enjoy! Enjoy!

Azam and beautiful Teyka! 
Unexpected moment!
Wani and Azhari. Ohsem!!
Kami yang cun! ahem
Last performances! Am enjoyed!

Owkeyh...setelah settle semua events and our rektor pon da gerak blik tinggalkan kami-kami nih ajer, maka bermula lah sesi bergambar. Ha! Semua orang excited bila time bergambar nih. Jum la kite layan piccys nih. :)

Ready..? Go!!! (silascrollkebawahdanjanganmuntahhijau)

Hahah...artis ngetop nih..! :P
Cunnyelaawekskatatasnih. :D


Eyh...da ada yang muntah hijau ke..? Aiyak, tuh baru sikit. Ada banyak lagi nih  #tepukdahilelaju


Mari scroll lagi ke bawah... :)


Nih pengarah untuk event nih. Adek Epul! :)
Fuyyy0oo...! Nganga!
With our beloved lecturer and jugak Biosmarteam's adviser.
Kami-kami!
Mijot dan Ekin!
Kak Ain(padahalsameumo) and Opah Qina!
Cuns!!
Kehkehkeh...comel!
Aiyakk! Maw kene tumbuk.. :(
Oppppsssss....!! :)
Aweks cun seyh! Tehheee :D
Boys...!!
King of the night! Haku tengok mmg betol vintage kot...heee
Queen of the night! Teyka yang comel! (siyes die comel dow)
Habes sudah makan! Balik's time!

Aiyakkk....habes suda piccys yang best nak dishare. Yang laen-laen tuh haku mintak maaf la. Lambat sangat nak mengedit-mengesave-mengupload kat sini. Nih jep yang haku sempat nak share. And one thing for sure, korang telah menceriakan hari-hari haku sepanjang berada di UiTMNS nih. Korang da pon menjadi sebahagian dari hidop haku, yang bersama menjalani dugaan hidop kat Kuala Pilah yang penoh mencabar nih. Iskiskisk, terharu haku teringat balik semua mende alah tuh. #kesatairmata


Eyh hape yang kau dah mengarut-merapu-meraban nih nina. Tak yah la nak spoilt kan mud-mud yang best nih. Kite enjoy! Eyh...silap lagik. Owkeyh, since nih adalah first dinner and memang dikatakan berjaya la dengan semua acara, persembahan dan makanan yang boleh menampung minat tuh. Semoga next-next time akan ada lagi la event macam nih. Tapi yang pastinya, senior-senior haku yang ohsem tuh da takde la. #sedih


Ahemahemahem...sudah cukup sudah. Haku pon da terlebih melalut sudah. Owkeyh kenkawan, haku maw menge'out' kan diri dulu. Nih pon da curik masa sangat duk menghupdate sebab memang da janji ngan kenkawan nak menghupdate kan. Yeay! Berjaya jugak hupdate. Lepas nih nak menghadap esaimen yang sudah beratur memanggil-manggil nama saya untuk disiapkan itu. Minggu yang terkejar-kejar sudah bermula dan haku da mula tercungap untuk berlari. Moga dipermudahkan segala urusan oleh YANG MAHA ESA. ALLAH itu MAHA MENGETAHUI akan setiap sesuatu. #senyumdalamharapan

Saturday, June 02, 2012

PART OF ME!

Welcome... :)




Assalamualaikum WBT. Hari nih haku nak hupdate blog jugak. Tak kire la esaimen melambak tak siap lagi ke, lab repot yang nak kene submit ke, tak kisah la. Tapi hari nih haku nak jugak cerita something. Hari nih haku nak cite sikit pasal hidup haku kat matrikulasi. Haku nak cite sikit pasal kawan-kawan haku. Tentang orang-oranng kesayangan haku tuh.


Haku, kurang bernasib baik time SPM. Yela, kalaw da malas study, dan maen nye pon tak ingat dunia, camne la haku nak score kan? Owkeyh, tinggal pasal SPM. Haku nak cite pasal half dari life haku kat Kolej Matrikulasi Pahang tuh. Haku, dapat matrik yang 2 tahun punya. And, masa batch haku tuh, student utk program haku nih tak la berape ramai. So, haku macam cam la muke semua budak batch haku nih. Batch 2008/2010.


Masa taun pertama, life haku pon biasa-biasa saje. Kerja pon tak bape bnyak n still bole maen-maen lg (maksudnye takde la nak stdy gile-gile, tp mmg bkn jnis haku la nk stdy gegile tuh). And, mase first year tuh la nak kenal-kenal org. Buat jd kawan. Ye, haku jumpe ramai kawan, tapi, tak semua yang sanggup nak jd sahabat!


Bila masuk taun kedua, kehidupan mula sibuk. Macam-macam masalah ada. Masalah dengan lecturer, masalah dengan member, masalah dengan pelajaran, masalah dengan keluarga, masalah dengan kehidupan, masalah dengan orang tersayang. Bermacam yang timbul. Sampai satu tahap hanya bole nanges jep sebab da tak taw nak buat hape. And haku memang jenis yang tak berapa pandai nak arrange tekanan hati. Haku down. #nanges


Tapi, haku sedar, haku tak keseorangan. Haku ade sahabat-sahabat yang sentiasa ade disamping haku. Haku ade kak faz, diba, dilah. Haku jgk ade yie, za, z, sya n atie. Haku ada mereka! Bila haku ade poblem macam nih, mereka selalu duk bagi nasihat. Haku ingat lagi, ade satu hari tuh, haku takut sangat-sangat. Haku resah, gelisah, susah hati. Biasanya haku tak bukak cerita kalaw bab-bab hati dan perasaan nih, sebab haku segan. Tapi hari tuh, haku terlampau takut. And Kak Faz!! Kak faz taw haku susah hati. Kak faz taw haku ade masalah. Yep, kak faz. Time balik kelas, haku ingat lagi. Clean n clear. Kat depan cafe blok C tuh. Dia tanya haku dan haku mula buka cite. Haku cite sume dan die hanya mendengar. Dan habes haku cite, bermacam nasihat dan kata-kata penenang yang haku dapat. Haku bertuah. Dan hati haku tenang. #senyum


Diba!! Budak kecik yang banyak bwat kami sume happy. Perangai bebudak yang banyak merengek bwat kami gelak. Adek manje kami. Selalu banyak hal. Hahahah...nakal nye...ya amat! Bermacam yang berlaku. Sampai ke hal tangan kena kipas. Kami risau amat. Nak-nak time tuh da dekat dengan final exam. Macam-mana la sampai tangan bole ken kipas tuh. Tapi, alhamdulillah. Diba kuat, masih bole gelak dalam keadaan camtuh. #senyumlagi


Dilah pulak, ustazah kami. Dia banyak tegur kami, macam kak faz jugak. Heee...kami kan budak-budak lagi, memang la banyak buat salah, ye dak? Kehkehkeh...banyaklah budak-budak nye nina oit. Hmmm...kak faz, diba, dilah, yie, sya, atie, z. Kami satu kelas. Kami semua banyak harungi masalah sesama. Kami banyak duk gelak sesama. Bermacam hal kami da lalui sepanjang di matrik tuh. Tapi, harusla lebih manis daripada pahitnya. Kalaw ada yang pahit pon, tertimbus dek kemanisan memori yang kami cipta tuh. :)


Yelah. Kami gelak dengan telatah memasing. Kami sesame nanges sampai terlupe masalah kami. Tergiang lagi suara kak faz marah kat dib bile die bwat hal. Terdengar suare dib duk membebel bile kene marah. Teringat suara dan gaya dilah bile beri nasihat. Gelagat yie, za, sya, z, atie. Perihal bebudak 2h09. Terimbau telatah memasing yang banyak ragam. Hari-hari haku diKMPh terisi. Terisi dengan telatah memasing. Memori 2H09 2009/2010.


Betapa haku rindu nak ulang balik masa tuh. Betapa haku rindu kat korang sume. haku rindu nak buat hal dengan korang sume. Haku rindu dengan gelagat korang sume. Haku rindu nak gelak. Haku nak lagi cipta memori dengan korang sume. Tapi hidup harus diteruskan. Memasing da terikat dengan tugas memasing. Memasing da tersibuk dengan hal memasing. Tapi haku taw, kenangan kita takkan luput. Korang takkan pernah lupe kan haku, sebab haku takkan pernah lupekan korang. Selagi hayat haku, insyaAllah. Ukhuwah kita terjalin dengan izin Allah dan insyaAllah, takkan terputus tanpa izin dari Allah.


Guys, u're part of me.
U are my teddy.
U are my sunshine.
U lend me ur shoulders.
U heard me cry.
U wiped my tears.
U made my life.
U made my days.
I'm proud of having u as my friends.
Lets be friend till JANNAH.
InsyaALLAH. :)













Uwaaa...seriously rindu same korang. #nangessobsobsob